viernes, 10 de junio de 2011

Peix Blau a Tarragona

Hasta el 30 de junio, en Tarragona, más de 50 recetas centradas en el Pescado Azul

Hasta el 30 de junio, todos los clientes de alguno de los restaurantes del Serrallo de Tarragona adheridos a la Asociación Gastronómica "Tarragona en Essència" podrán degustar un delicioso aperitivo de pescado azul gratuito, y saborear de las recetas elaboradas en base a este, con más de 5o recetas con el pescado azul como ingrediente estrella.


El pescado azul de Tarragona es el primero en aquirir la marca Q de calidad, debido al alto valor gastronómico y nutritivo de su carne, procedente de una combinación del buen clima y el buen estado de las aguas de la Costa Dorada. ¿Qué especies se reconocen como Pescado Azul de Tarragona? La sardina, el boquerón, el jurel, la caballa, el bis y la boga, entre otros; y todos ellos tienen un alto contenido en omega 3, muy beneficioso para la prevención de enfermedades cardiovasculares. Además, el pescado es una buena fuente de proteínas de calidad. En cuanto a otras propiedades, destacan las vitaminas A y D, y en cuanto a los minerales, destaca su contenido en fósforo y yodo.


Fins el 30 de juny, tots els clients d'alguns dels restaurants del Serrallo de Tarragona adherits a l'Associació Gastronòmica "Tarragona en Essència" podran degustar un deliciós aperitiu de peix blau gratuit, i saborejar receptes elaborades en base a aquest, amb més de 50 reptes amb el peix blau com a client estrella.

Les espècies reconegudes com a Peix Blau de Tarragona són la sardina, el seitó, el sorell, el verat, el bis i la voga, i tot ells tenen un alt contingut en omega 3, molt beneficiós per a la prevenció de malalties cardiovasculars. A més, el peix és una bona font de proteïnes de qualitat. Pel que fa a altres propietats, destaquen les vitamines A i D, i en quant als minerals, destaca el seu contingut en fòsfor i iode.

Us adjuntem la relació de restaurants i la seva principal recepta:
  • 20 a la Rambla: Iogurt de cirera amb sardina, salicòrnia i cítrics
  • AQ: Tàrtar de tonyina amb verdures en escabetx
  • Balandra: Sardina marinada amb guacamole
  • Barquet: Timbal de sardina de Tarragona amb vinagreta de te fumat
  • Cocvla: Lioneses pintades amb emulsió de caramel de Mòdena farcides de mousse de sardina
  • De Vins: Verat en escabetx de verdures
  • Degvsta: Amanida d’estiu de verat
  • Arcs Restaurant: Humus d’anxoves amb verat escabetxat al perfum de llimona i menta
  • El Llagut: Sardina amb pa amb tomàquet
  • El Terrat: Llom de tonyina amb bajoques, mango, escuma de mozzarella i cebetes al cassis
  • Manolo: Coca fina de pernil ibèric i seitons de Tarragona
  • Mare Nostrum: Porra amb festucs, seitó i pols d’hibiscus
  • Palau del Baró: Verat en escabetx de cítrics i taronja confitada
  • Quim i Quima: Torradeta de seitó, tomàquet i olives verdes
  • Sadoll: Coca de seitons, puré de ceba tendra, tomàquets i olives de l’Aragó
  • Xaloc: Sorell blanc de Tarragona a l’escabetx a la taronja i flors de pensament

No hay comentarios:

Publicar un comentario